![](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2020/07/gaspaco-paradajz-recept-Getty-600x470.jpg)
Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Priprema:
1. Trapist naribati krupno, luk i ljutu papriku narezati na kolutove, šunku na rezance, a šampinjone na listove.
2. Lisnato tijesto razvući na debljinu od 5 mm te ga prebaciti u podmazani pleh i vilicom izbosti na više mjesta.
3. Tijesto premazati pireom od rajčica i po njemu ravnomjerno rasporediti šunku.
4. Posebno pomiješati jogurt, jaja, gustin i sir, pa nanijeti preko šunke, a odozgore staviti šampinjone, kolutove luka i ljutu papriku.
5. Pripremljenu pitu peći u zagrijanoj pećnici 35 minuta na 225 °C.
Izvor: Dobra hrana