Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Danas smo vam pripremili recept za slane mafine od kukuruznog brašna, idealne za nedjeljni doručak ili večeru!
Sastojci:
Priprema: Rernu zagrijte na 200 stepeni. Na laganoj vatri istopite maslac i ostavite da se hladi. U posudi izmiješajte bijelo, kukuruzno brašno i prašak za pecivo. U drugoj posudi umutite jaja, mlijeko i ohlađeni maslac. Suhim sastojcima dodajte smjesu od jaja i lagano promiješajte. Dodajte i sir i lagano ga izgnječite viljuškom pa izmiješajte smjesu. Kalupe za mafine premažite maslacem pa napunite svaki smjesom za mafine. Pecite ih 15-20 minuta. Servirajte ih kada se malo ohlade!
Prijatno.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Thinkstock