Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Ponekad vam nestane ideja za pripremanje obroka, koji bi se dopao svima u kući. Ručak mora biti nešto kuhano i tu uglavnom uvijek pronalazite rješenje u skladu sa namirnicama koje u tom trenutku imate kod kuće. Doručak i večera znaju predstavljati problem, naročito ako imate malu djecu koja bi stalno da probaju nešto novo i ukusno!
Spremili smo za vas ukusan i jednostavan recept za mafine sa feta sirom, koji će se, pored toga što je idealan doručak, sigurno dopasti svim vašim ukućanima.
Sastojci:
Priprema:
Rernu zagrijte na 200 stepeni. U kalupe za mafine stavite papirne korpice. Na srednje jakoj vatri istopite maslac, dodajte sitno isjeckani crni luk i dinstajte oko 5 minuta, zatim ga sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi. Dodajte nasjeckan feta sir, ruzmarin i biber. Umutite jaja i mlijeko, a zatim im dodajte brašno, prašak za pecivo i so. Smjesu za pečenje dobro izmiješajte da ne ostane grudvica. Dodajte joj smjesu sa lukom i sirom, a zatim sipajte tako sjedinjenu smjesu u kalupe za mafine i pecite ih oko 20 minuta.
Poslužite ih i uživajte u punom ukusu fete. Prijatno.