![](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2020/07/gaspaco-paradajz-recept-Getty-600x470.jpg)
Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Priprema:
1. U veću džezvu sipati vodu i sačekati da provri. Zatim dodati crnu kafu, promiješati i sačekati da se digne pjena. Skloniti sa ringle, ostaviti da se slegne talog, a potom je procijediti.
2. U procijeđenu kafu dodati bijelu čokoladu i miješati dok se ne otopi.
3. Pripremljenu mješavinu rasporediti u 4 veće staklene čaše. Potom u svaku čašu sipati 1 dl mlijeka.
4. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, te pomoću poslastičarskog džaka istisnuti u čaše. Odozgo narendati čokoladu za kuhanje.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept