Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
300 ml mlijeka
1 jaje
75 g maslaca
1 šolja palente
100 g brašna
1 vezica mladog luka
100 g suhog mesa
1 kašičica šećera,
1 kašika praška za pecivo,
3/4 kašičice soli
Priprema:
Zagrijte rernu na 210 stepeni. Pomiješajte mlijeko, jaja i maslac u posudi. Pomiješajte zajedno ostale sastojke, a zatim u njih umiješajte mlijeko i jaja.
Rasporedite u kalupe za muffine i pecite dok nisu zlatne boje, oko 20 minuta. Ostavite da se malo ohlade prije serviranja.
Izvor: kuharica.avaz.ba Foto: Guliver/Getty Images