Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
200 g boranije
100 g potočarke
2 šake svježeg peršuna
20 g putera
so i biber po želji
Priprema:
Odsjeći peteljke i vrhove mahuna boranije, pa je kuhati u posoljenoj vodi dok ne proključa.
Nakon toga izvaditi boraniju, vratiti vodu da ponovo proključa i u njoj kratko obariti potočarku.
Procijediti, isprati hladnom vodom i pomiješati sa boranijom. Ubaciti peršun, puter i začine, pa štapnim mikserom pasirati dok masa ne postane ujednačena.
Servirati u činije i služiti kao prilog uz meso.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU LJEKOVITO BILJE BiH!
FB: www.facebook.com/Ljekovito-bilje-BiH
IZVOR: LJEKOVITO BILJE