Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Priprema:
1. Pečurke isjeći na listove, crni luk na kockice, a bijeli luk izrendati na sitno rende.
2. Na malo ulja u teflonskom tiganju propržiti crni i bijeli luk. Potom dodati šampinjone te i njih kratko propržiti.
3. Zatim sipati bijelo vino, dodati začine po ukusu i dinstati dok suvišna tečnost ne uvri.
4. Bademe samljeti u blenderu i dodati u ohlađenu smjesu od pečuraka. Sipati i 2 kašike pavlake te sve zajedno izmiksati da se dobije fina kremasta smjesa. Ostaviti u frižideru da se stegne.
5. Pripremljenu paštetu premazati preko dvopeka i dekorisati listovima slanine.
Izvor: Dobra hrana