Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
10 većih palačinki
1 struk prase
160 g tunjevine iz konzerve
100 g kuhane riže
1 kašika sjeckanog peršuna
ulje
so, biber
suhi začin
180 g kisele pavlake
100 g tvrdog sira
mladi luk
Priprema:
1. Palačinke pripremiti prema ovom receptu.
2. U tavi ugrijati ulje pa dodati sitno sjeckanu prasu i kratko propržiti.
3. Skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi. Dodati ocijeđenu tunjevinu i rižu, začiniti i promiješati.
4. Sir izrendati na krupno rende.
5. Na palačinku namazati pavlaku i dodati 1-2 kašike fila, a odozgo dodati izrendani sir.
6. Palačinku skupiti sa oboda i napraviti mali zavežljaj, pa zavezati perima mladog luka.
7. Servirati i poslužiti toplo.
IZVOR: POŠALJI RECEPT