Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Priprema:
1. Tunjevinu i inćune izvaditi iz konzerve i ocijediti od suvišne masnoće.
2. Masline očistiti od koštica, a kisele krastavce dobro ocijediti.
3. U blenderu sjediniti tunjevinu, inćune, masline, majonez, kečap, senf, kisele krastavce, topljeni sir, margarin, bijeli luk i začine po ukusu. Miksati dok se ne dobije fina kremasta masa.
4. Pripremljenu paštetu staviti u frižider da se stegne do služenja.
5. Tost hljeb ispeći i premazati rashađenom paštetom.
SAVJET PLUS:
Budite obazrivi prilikom dodavanja začina u paštetu pošto su fileti inćuna slani.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept