Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Priprema:
1. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocijediti od suvišne masnoće.
2. Marinirane šampinjone i kisele krastavce ocijediti od tečnosti i isjeći na krupnije komade. Crni luk očistiti i takođe isjeći na krupnije komade.
3. Puter pjenasto umutiti.
4. U blenderu sjediniti tunjevinu, šampinjone, kisele krastavce, kikiriki, crni luk, majonez, senf, bijeli luk i začine po ukusu. Miksati dok se ne dobije fina kremasta masa. Pred kraj miksanja dodati puter i kratko mutiti dok se smjesa ne sjedini.
5. Pripremljenu paštetu ostaviti u frižideru da se stegne.
6. Tost hljeb ispeći kako bi porumeneo, a potom ga premazati ohlađenom paštetom.
Izvor: Dobra hrana