Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
4 kašike limunovog soka
5 kašika maslinovog ulja
so, biber
1 kašika nasjeckanog peršuna
2 srednja plava patlidžana
100 g feta sira
4 kašike jogurta
1 kašika krem sira
Priprema:
1. Pomiješajte limunov sok, ulje, so i biber. Očišćeni patlidžan narežite na ploške. Premažite ploške marinadom, poklopite i ostavite sat vremena da odstoji.
2. Razmrvite fetu pa je pomiješajte s jogurtom i krem sirom. U grill-tavi zagrijte ulje pa pržite ploške patlidžana s obje strane.
3. Vadite ih na papirni ubrus da se ocijede od suvišne masnoće, a kada se ohlade, premažite ih filom od sira i umotajte. Na kraju pospite sjeckanim peršunom.
IZVOR: POŠALJI RECEPT