Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sezona kukuruza se polako bliži kraju, stoga za ljubitelje ovog povrća donosimo interesantan i brz recept, koji zahtijeva svega 15 minuta vremena, a garantuje vam ukusan obrok.
Sastojci:
Priprema: Na laganoj vatri rastopite maslac. U posudi izmiješajte čili sos, rastopljeni maslac, bijeli luk u prahu i sok od limete. Izmiješajte pa dodajte so i biber. Isto tako, u smjesu možete dodati i rendani sir i komadiće salame, ali u tom slučaju izbacite so. Klipove kukuruza namažite smjesom pa pecite na grillu 10-ak minuta. Okrenite kukuruz dok sa svake strane ne dobije boju i svaki put ga lagano zalijte smjesom. Kad kukuruz bude gotov prelijte ga ostatkom smjese i pospite vlašcem i peršunom. Po kukuruzu možete dodati i malo majoneze (po želji).
Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Thinkstock