Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Priprema:
1. Drške šampinjona odvojiti od klobuka a zatim ih kratko probariti u slanoj vodi.
2. Tunjevinu ocijediti od masnoće a kiseli krastavac i obarene drške dobro ocijediti od suvišne tečnosti.
3. U blenderu sjediniti tunjevinu, kiseli krastavac, drške šampinjona, senf, margarin, crni luk i začine po ukusu. Sve sastojke izmiksati kako bi se dobila fina kremasta smjesa.
4. Klobuke šampinjona propržiti s obje strane na vrelom ulju.
5. Pripremljenu smjesu od tunjevine sipati u poslastičarski džak. Zatim pomoću njega na svaku prženu pečurku istisnuti pomalo paste.
6. Šeri paradajz isjeći na kolutove pa njima dekorisati punjene pečurke.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept