Pečurke punjene tunjevinom

by | 5 Decembra, 2013

pecurke2

Sastojci:

  • 20 šampinjona srednje veličine
  • 100 g tunjevine iz konzerve
  • 1 kiseli krastavac
  • 1/2 manje glavice crnog luka
  • 1 kašičica senfa
  • 1 kašičica margarina
  • 4 šeri paradajza
  • mješavina začina, so

Priprema:

1. Drške šampinjona odvojiti od klobuka a zatim ih kratko probariti u slanoj vodi.
2. Tunjevinu ocijediti od masnoće a kiseli krastavac i obarene drške dobro ocijediti od suvišne tečnosti.
3. U blenderu sjediniti tunjevinu, kiseli krastavac, drške šampinjona, senf, margarin, crni luk i začine po ukusu. Sve sastojke izmiksati kako bi se dobila fina kremasta smjesa.
4. Klobuke šampinjona propržiti s obje strane na vrelom ulju.
5. Pripremljenu smjesu od tunjevine sipati u poslastičarski džak. Zatim pomoću njega na svaku prženu pečurku istisnuti pomalo paste.
6. Šeri paradajz isjeći na kolutove pa njima dekorisati punjene pečurke.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept