Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Priprema:
1. Drške šampinjona odvojiti od klobuka i isjeći na kocke. Mesnatu slaninu takođe isjeći na kocke.
2. Na malo ulja propržiti sjeckane drške pečuraka a potom dodati slaninu te i nju kratko propržiti.
3. Klobuke šampinjona posebno propržiti na vrelom ulju.
4. Brokulu iskidati na cvjetove i obariti u slanoj vodi.
5. Posebno otopiti puter a zatim dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno dolijevati mlijeko i miješati dok se ne zgusne. Na kraju dodati parmezan i začine po ukusu te promiješati.
6. Klobuke šampinjona napuniti smjesom od slanine, preko nje staviti po jedan cvijet brokule i preliti bešamelom.
7. Paradajz isjeći na kolutove pa na svaki kolut paradajza staviti po jednu punjenu pečurku.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept