![](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2020/07/gaspaco-paradajz-recept-Getty-600x470.jpg)
Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
6 tanko narezanih feta pancete
malo ruzmarina
vezica peršuna
3 čena bijelog luka
šaka pistacija
pola vezice bosiljka
1 limun
pecorino sir
parmezan
Priprema:
Pancetu lagano prepržite na tavici s ruzmarinom dok ne postane hrskava. Natrgajte peršin, stavite ga u mužar s bijelim lukom i sve povežite kružnim pokretima. Dodajte limunov sok pa ubacite bosiljak i blanširane i oguljene pistacije. Na samom kraju dodajte naribane dvije vrste sira i sve začinite solju i biberom.
Izvor: dobrahrana.jutarnji.hr