Pice od palente

by | 26 Aprila, 2014

Clipboard0911

Sastojci:

  • 500 g palente
  • 2 crvene paprike
  • 1 glavica crnog luka
  • 250 g šampinjona
  • 200 g slanine
  • 250 g pelata paradajza
  • 150 g feta sira
  • 150 g putera
  • 4 kašike ulja
  • origano

Priprema:
1. Pelat paradajza isjeći na kockice, slaninu i papriku na štapiće, crni luk na režnjeve, a šampinjone na listove.
2. Na malo ulja propržiti crni luk, a potom dodati slaninu i papriku, te i njih kratko propržiti. Dodati šampinjone, pelat paradajza i dinstati dok suvišna tečnost ne uvri, a povrće ne omekša. Pred kraj dinstanja dodati origano i začine po ukusu.
3. Palentu skuhati prema uputstvu s kesice.
4. Odgovarajuću tepsiju obložiti papirom za pečenje, razliti u nju pripremljenu palentu na centimetar debljine i ostaviti da se ohladi.
5. Modlama za krofne vaditi krugove od ohlađene palente. Propržiti ih na malo putera s obje strane, a potom vaditi na papirnu salvetu kako bi se ocijedili od masnoće.
6. Na svaki kolut palente staviti malo pripremljenog fila i narendati feta sir.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept