Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti brašno, puter, švapski sir i čajnu paštetu, začiniti po ukusu, a potom ručno umijesiti.
2. Pripremljeno tijesto staviti u frižider da odstoji 120 minuta.
3. Tijesto izvaditi iz frižidera i razvući oklagijom na debljinu od 1 cm, pa modlom u obliku zvijezde vaditi željene oblike.
4. Odgovarajuću tepsiju premazati uljem i poslagati pogačice, te ih premazati umućenim jajetom i posuti susamom.
5. Pripremljene pogačice peći u zagrijanoj rerni 25 minuta na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana