Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Za žele:
Za marmeladu od paprika:
Način pripreme:
1. Potopite želatin u vodu na pet minuta. Isjeckajte sitno začine.
2. Ugrejte bijelo vino u posudi i stavite blago iscijeđeni želatin i miješajte dok se ne rastvori. Dodajte isjeckane začine i iscijedite sok od limuna. Prebacite mješavinu u plitku pravougaonu posudu. Ostavite žele da se stegne u frižideru.
3. Sitno isjeckajte luk i papriku. Propržite ih u malo maslinovog ulja. Dodajte šećer i malo vode i ostavite mješavinu da proključa.
4. Stavite u činiju komad tanko isječene govedine. Preko njega stavite krišku pršute. Urolajte.
5. Servirajte marmeladu od paprika kao osnovu. Preko nje stavite rolate od mesa. Odozgo stavite pravougaoni zeleni žele.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen