![](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2020/07/gaspaco-paradajz-recept-Getty-600x470.jpg)
Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Fil:
Za prženje:
Priprema:
1. Sjediniti mlako mlijeko, šećer, kašičicu brašna i svjež kvasac te promiješati i ostaviti na toplom da nadođe.
2. Posebno sjediniti polovinu brašna, nadošao kvasac, feta sir, vodu, ulje, kiselo mlijeko, sirće, prašak za pecivo, jaja i soli po ukusu pa izmiješati. Postepeno dodavati preostalo brašno i mijesiti sve dok se ne dobije glatko tijesto.
3. Umhešeno tijesto staviti u najlon kesu i ostaviti u frižideru 60 min.
4. Potom tijesto istanjiti na debljinu od 0,5 cm i isjeći na manje pravougaonike.
5. Feta sir isjeći na štapiće i uviti ih u list praške šunke.
6. Na svaki pravougaonik staviti rolnicu od sira i šunke pa urolovati i krajeve sljepiti. Pržiti na vrelom ulju dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana