Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti jaja, pavlaku, švapski sir, jetrenu paštetu i prašak za pecivo. Posoliti po ukusu i dobro izmiješati.
2. Tri kore za pitu poprskati uljem i naslagati jednu na drugu. Posljednju koru premazati 1/3 pripremljenog fila i urolovati.
3. Na isti način od preostalog materijala napraviti još dvije savijače.
4. Okruglu tepsiju nauljiti, poslagati u nju pripremljene pite, premazati ih preostalim filom i posuti susamom. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept