Pita sa tikvicama

by | 6 Aprila, 2013

Sastojci:

  • 3 srednje tikvice
  • 6 jaja
  • brašna po potrebi
  • 200 g praške šunke
  • 250 g kačkavalja
  • 2 dl pavlake
  • 150 g mariniranih šampinjona
  • 1 dl ulja
  • 3 dl mlijeka
  • mirođija
  • so, biber

Priprema:

1. Vrhove tikvica odsjeći, a koru ostaviti. Potom ih nožem za guljenje isjeći na tanke listove.
2. Listove tikvica posoliti i ostaviti da puste sok. Zatim ih uvaljati u brašno pa u umućena jaja. Kratko propržiti na vrelom ulju. Vaditi ih na papirnu salvetu kako bi upila suvišnu masnoću.
3. Šampinjone isjeći na listove, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
4. Posebno sjediniti preostala umućena jaja, mlijeko, pavlaku i začine po ukusu.
5. Odgovarajuću tepsiju nauljiti i u nju poslagati red pohovanih tikvica, prekriti ih listovima praške šunke, posuti kačkavaljem i preliti sa malo smese od jaja. Isti postupak filovanja ponoviti još jednom. Na kraju poređati tikvice i preliti ostatkom smjese.
6. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana