Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Bez obzira na to koliko toplo bilo, važno je da s vremena na vrijeme pojedemo obrok na kašiku i okrijepimo svoj organizam, zato smo za vas danas pripremili recept za ukusni potaž od graška.
Sastojci:
250 g graška
pola glavice karfiola
1/4 crvenog luka
čehna bijelog luka
peršun, so, biber
maslinovo ulje
Priprema: Na malo maslinovog ulja prodinstajte crni i bijeli luk. Zatim zalijte vodom i dodajte grašak i isjeckan karfiol. Kuhajte oko 10 minuta. Kada povrće bude gotovo ispasirajte ga u blenderu i začinite po ukusu. Dekorišite peršunom ili svježom nanom!
Preporuka: Servirajte sa francuskim pecivom sa makom!
Izvor: lepotaizdravlje.rs