Prelivene pitice

by | 20 Januara, 2014

Clipboard066

Sastojci:

  • 12 tankih kora za pitu
  • 400 g kačkavalja
  • 400 g parizera
  • 400 g kečapa
  • 3 jajeta
  • ulje
  • 300 g švapskog sira
  • origano

Priprema:
1. Kačkavalj i parizer izrendati na krupno rende. Kečap sjediniti s origanom i promiješati.
2. Uzeti 2 kore za pitu, poprskati ih sa malo ulja i naslagati jednu na drugu. Premazati sa malo smjese od kečapa i posuti rendanim parizerom. Preklopiti sa 2 kore za pitu poprskane uljem, premazati smjesom od kečapa i posuti rendanim kačkavaljem. Na kraju nanijeti još 2 kore za pitu, premazati kečapom i posuti mješavinom parizera i kačkavalja. Potom pažljivo urolovati. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još jednu roladu.
3. Rolade isjeći na parčad širine 3 cm i poslagati ih u pleh obložen papirom za pečenje.
4. Posebno umutiti jaja i švapski sir pa na svako parče staviti kašiku smjese. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ˚C dok ne porumeni.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept