Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Priprema:
1. Kačkavalj i parizer izrendati na krupno rende. Kečap sjediniti s origanom i promiješati.
2. Uzeti 2 kore za pitu, poprskati ih sa malo ulja i naslagati jednu na drugu. Premazati sa malo smjese od kečapa i posuti rendanim parizerom. Preklopiti sa 2 kore za pitu poprskane uljem, premazati smjesom od kečapa i posuti rendanim kačkavaljem. Na kraju nanijeti još 2 kore za pitu, premazati kečapom i posuti mješavinom parizera i kačkavalja. Potom pažljivo urolovati. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još jednu roladu.
3. Rolade isjeći na parčad širine 3 cm i poslagati ih u pleh obložen papirom za pečenje.
4. Posebno umutiti jaja i švapski sir pa na svako parče staviti kašiku smjese. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ˚C dok ne porumeni.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept