Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Priprema:
1. U dubljoj posudi umutiti jaja, ulje i malo soli po ukusu.
2. Posebno sjediniti kukuruzno i bijelo brašno s praškom za pecivo.
3. U smjesu od jaja naizmhenično dodavati mhešavinu od brašna i jogurt uz neprestano mućenje mikserom.
4. Nakon toga u dobijenu smhesu dodati krupno rendani mladi sir i polako promuhešati varjačom.
5. U kalupe za mafine poslagati papirne korpice, a zatim u njih sipati pripremljenu smhesu za proju. Peći u zagrijanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni, a zatim prekriti folijom i nastaviti s pečenjem još 5 min.
6. Pečene proje ostaviti da se ohlade, a zatim ih odvojiti od papirnih korpica i poslužiti.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept