Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
10 manjih kifli
100 g putera
200 g mortadele
150 g kačkavalja
3 struka mladog luka
so, biber
Priprema:
1. Kiflama isjeći gornji dio i izdubiti sredinu. Sredinu sačuvati.
2. Mortadelu sitno isjeckati i pomiješati sa sitno sjeckanim mladim lukom i rendanim kačkavaljem. U to dodati sredinu kifli i pomiješati.
3. Unutrašnjost kifli premazati sa malo putera, dodati mortadelu, luk i kačkavalj pa začinitii prema ukusu.
4. Složiti u vatrostalnu posudu ili pleh obložen papirom za pečenje i peći u ugrijanoj rerni na 180ºC oko 20 minuta tj. dok ne porumene.
5. Poslužiti toplo uz jogurt, kefir, kiselo mlijeko ili po želji.
IZVOR: POŠALJI RECEPT