![](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2020/07/gaspaco-paradajz-recept-Getty-600x470.jpg)
Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Priprema:
1. Crni luk, prašku šunku i crvenu papriku isjeći na kockice, bijeli luk ispasirati.
2. Šampinjone isjeći na listove, kačkavalj izrendati na krupno rende.
3. U manjoj šerpi otopiti puter, a zatim dodati crni i bijeli luk, pa kratko propržiti.
4. Potom dodati crvenu papriku i pržiti je dok ne omekša. Na kraju dodati šampinjone i dinstati na umjerenoj temperaturi dok suvišna tečnost ne uvri.
5. Posebno umutiti mlijeko i brašno, te postepeno dolijevati u smjesu od dinstanog povrća uz neprestano miješanje dok se umak ne zgusne.
6. Pred kraj kuhanja dodati bosiljak, kačkavalj i začine po ukusu, pa promiješati da bi se sir rastopio.
7. Puter kifle zarezati, a potom unutrašnjost izvaditi i napuniti pripremljenim filom.
8. Nakon toga kifle poslagati u tepsiju obloženu papirom za pečenje i peći u zagrijanoj rerni na 180ºC 10 min.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept