Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Priprema:
1. Parčadima tost hljeba odstraniti korice, a potom ih istanjiti oklagijom i premazati umućenim puterom.
2. Crvenu papriku očistiti od peteljke i sjemena, te je isjeći na kockice. Prašku šunku takođe isjeći na kockice.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti neutralnu pavlaku, tri jajeta, papriku, parmezan, peršun i prašku šunku. Dodati začine po ukusu i polako promiješati.
4. Parčad tost hljeba složiti u kalupe za mafine tako da se premazani dio okrene nadolje i priljubi uz ivice kalupa.
5. Unutrašnjost ispuniti pripremljenim filom, a ivice premazati umućenim jajetom. U središnji dio fila staviti šeri paradajz.
6. Punjene korpice staviti da se peku u zagrijanu rernu na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept