![](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2020/07/gaspaco-paradajz-recept-Getty-600x470.jpg)
Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Priprema:
1. Paprike oprati, vodorovno ih položiti pa gornji dio odsjeći kako bi se dobio čamčić za punjenje. Unutrašnjost paprike očistiti od sjemena, a odsječeni dio sitno isjeckati.
2. Goveđu pečenicu isjeći na kockice, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
3. Sjediniti sitni sir, kajmak, žumanjak, kačkavalj, goveđu pečenicu i začine po ukusu te promiješati.
4. Pripremljenom smjesom napuniti unutrašnjost paprika. Potom svaku papriku uviti u dva lista slanine tako da završeci budu okrenuti nadolje.
5. Uvijene paprike poslagati u pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrijanoj rerni na 180˚C oko 30 min.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept