Punjene pohovane palačinke

by | 6 Juna, 2013

Sastojci:

  • 1 glavica crnog luka
  • 100 g ljuspica soje
  • 150 g šampinjona
  • 2 češnja bijelog luka
  • 1,5 dl soka od paradajza
  • 100 g majoneza
  • 2 jajeta
  • 150 g brašna
  • prezli po potrebi
  • mješavina začina,
  • ulje

Priprema:

1. Ljuspice soje preliti ključalom vodom i ostaviti ih da nabubre, a zatim ih ocijediti od suvišne tečnosti.
2. Crni luk i šampinjone isjeći na kockice, a bijeli luk što sitnije isjeckati.
3. Na malo ulja propržiti crni i bijeli luk, dodati šampinjone te i njih kratko propržiti. Potom dodati ljuspice soje, sok od paradajza i začine po ukusu. Dinstati na umjerenoj temperaturi dok suvišna tečnost ne uvri.
4. Palačinke premazati sa malo fila od soje, a zatim bočne stranice saviti ka unutra i urolovati.
5. Rolovane palačinke uvaljati u brašno, pa u umućena jaja i na kraju u prezle.
6. Potom ih pržiti na vrelom ulju dok ne porumene.
7. Pržene palačinke ostaviti da se ohlade, a zatim ih preliti majonezom.

Izvor: Dobra hrana