Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Priprema:
1. Tikvicama odsjeći vrhove a zatim oguliti koru i uzdužno ih presjeći napola. Potom pažljivo kašičicom izdubiti sredinu da bi se dobili čamčići za punjenje.
2. Kačkavalj izrendati na krupno rende.
3. Udubljenja od tikvica začiniti po ukusu, napuniti rendanim kačkavaljem, a zatim preklopiti listovima suvogvrata veće, podviti ih da budu u ravni s mesom tikvica.
4. Punjene tikvice uvaljati u brašno, potom u umućena jaja i na kraju u mješavinu prezle i parmezana. Pržiti ih u dubokom ulju najpre s jedne, a zatom i s druge strane dok ne porumene.
5. Pržene tikvice poslužiti prelivene majonezom.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept