Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Priprema:
1. Odrezati krajeve bageta, te pomoću žlice izvaditi sredinu sa jedne a zatim i sa druge strane kako bi se dobila šupljina.
2. Jaja, kisele krastavce, suhi vrat i papriku narezati na kockice, a sredinu hljeba potopiti u mlijeko, iscijediti i izmrviti.
3. U odgovarajućoj zdjeli sjediniti paštetu, majonezu i senf, pa dodati isjeckanu papriku, krastavce, suhi vrat i jaja, te začiniti po ukusu.
4. Pripremljenim nadjevom napuniti šupljinu bageta, umotati ga u foliju i ostaviti u hladnjak da odstoji, a zatim ga narezati na šnite i služiti.
Izvor: Dobra hrana