Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Priprema:
1. Pileće bijelo meso samljeti u mašini za mljevenje.
2. Crni i bijeli luk očistiti i što sitnije isjeckati.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti mljevenu piletinu, ajvar, jaje, crni i bijeli luk, mljevenu papriku i začine po ukusu.
4. Zatim dodati prezli koliko je potrebno da se dobije mekša smjesa pogodna za oblikovanje.
5. Dobijenu smjesu podijeliti na kuglice. Kuglice istanjiti, u sredinu staviti trougao sira a potom ga obložiti smjesom od mesa.
6. Punjene fašire pržiti na vrelom ulju najprije s jedne, a potom i s druge strane dok ne porumene.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept