Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Priprema:
1. Papriku i šampinjone isjeći na kockice, a vlašac sitno isjeckati.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti švapski sir, papriku, šampinjone, vlašac i origano, te dobro izmiješati i začiniti po ukusu.
3. Svaku palačinku premazati majonezom, pa prekriti listom zelene salate, a zatim staviti list praške šunke i premazati ga pripremljenim filom, te urolovati i uviti u foliju. Na isti način od preostalog materijala nafilovati i ostale palačinke, pa ih staviti u frižider da se stegnu.
4. Kada se palačinke stegnu, isjeći ih na rolate, a potom svaki rolat probosti čačkalicom kako bi zadržao postojeću formu.
5. Tacnu za služenje obložiti ostatkom zelene salate i poređati pripremljene rolate.
Izvor: Dobra hrana