Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Priprema:
1. U blenderu sjediniti crne masline bez koštica, tunjevinu, posni majonez, senf, pasirani bijeli luk i peršun. Potom izmiksati kako bi se dobila fina kremasta smjesa. U pripremljenu smjesu dodati začine po ukusu.
2. Lisnato tijesto istanjiti oklagijom na debljinu od 5 mm. Zatim cijelu površinu tijesta premazati pripremljenom smjesom od maslina.
3. Filovano tijesto pažljivo urolovati. Oštrim nožem rolat isjeći na parčad debljine 2 cm.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega pripremljene pužiće. Peći ih u zagrojanoj rerni na 200 ˚C dok ne porumene.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept