Rolat od špinata s fetom

by | 8 Juna, 2013

Sastojci:

  • 8 listova tankih kora za pitu
  • 500 g špinata
  • 500 g švapskog sira
  • 200 g feta sira
  • 1 dl kisele vode
  • 150 g pečenice
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 dl pavlake
  • 200 g kačkavalja
  • 5 jaja, ulje
  • mješavina začina, so

Priprema:

1. Špinat obariti u slanoj vodi, a zatim ga ocijediti od suvišne tečnosti i sitno isjeckati.
2. Feta sir i kačkavalj izrendati na krupno rende, a pečenicu isjeći na kockice.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti špinat, 3 jajeta, švapski i feta sir, kiselu vodu, prašak za pecivo i začine po ukusu. Dobro izmiješati da bi se dobila ujednačena smjesa.
4. Uzeti jednu koru za pitu i poprskati sa malo ulja te prekriti drugom korom i premazati sa malo fila od špinata. Isti postupak (kora, fil) ponoviti još jednom i završiti četvrtom korom, poprskati je sa malo ulja pa sve polako urolovati. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još jednu roladu.
5. Rolade isjeći na parčad debljine 4 cm.
6. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega parčad rolata.
7. Posebno umutiti pavlaku i preostala jaja te na svako parče rolata staviti kašiku umućene smjese i posuti sa malo kačkavalja. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana