Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Priprema:
1. Filete oslića poprskati sokom od jednog limuna, a potom ih obariti u slanoj vodi i isjeći na manje komade. Krompir obariti u ljusci, te ga ohladiti i isjeckati na kocke.
2. Crveni luk isjeći na rebarca, paprike na trake, masline na kolutove, a bijeli luk i peršun sitno isjeckati.
3. U manjoj posudi sjediniti maslinovo ulje, bijeli luk, peršun i sok od jednog limuna, te dodati mješavinu začina po ukusu.
4. Posebno sjediniti komade oslića, krompir, papriku, crveni luk i masline, pa preliti pripremljenim prelivom i polako promiješati.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept