![](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2020/07/gaspaco-paradajz-recept-Getty-600x470.jpg)
Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Priprema:
1. Krompir zajedno sa ljuskom obariti u slanoj vodi. Potom ga ocijediti od suvišne tečnosti, oguliti i isjeći na kockice.
2. Posebno obariti očišćenu šargarepu, karfiol i grašak. Ocijediti povrće od suvišne tečnosti te šargarepu isjeći na kockice, a karfiol na manje komade.
3. Marinirane šampinjone isjeći na listove, a kisele krastavce na kockice.
4. U odgovarajućoj posudi sjediniti majonez, pavlaku, soja sos, sok od limuna i začine po ukusu pa dobro izmiješati da se dobije ujednačena smjesa.
5. Sjediniti krompir, šargarepu, karfiol, grašak, šampinjone i kisele krastavce. Dodati oceđenu tunjevinu, preliv od majoneza i polako promiješati varjačom.
Izvor: Dobra hrana