Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Priprema:
1. Tjesteninu obariti u slanoj vodi, a zatim je procijediti, poprskati uljem da se ne slijepi, te ostaviti da se ohladi. Jaja takođe obariti.
2. Paradajz isjeći na kockice, krastavce na štapiće, a luk na rebarca. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i dobro je ocijediti od suvišnog ulja.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti obarenu tjesteninu, tunjevinu, krastavce, paradajz i luk, pa preliti mješavinom biljne pavlake i majoneza te začiniti po ukusu.
4. Obarena jaja isjeći uzdužno na kriške i njima dekorisati pripremljenu salatu.
Izvor: Dobra hrana