Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Priprema:
1. Ćuretinu obariti u slanoj vodi pa je ocediti i ostaviti da se ohladi. Potom je isjeći na kockice.
2. Leblebiju obariti da omekša, a zatim je ocijediti od suvišne tečnosti.
3. Crveni luk, zelenu i crvenu papriku očistiti i isjeći na kockice.
4. Posebno umutiti majonez, pavlaku, senf i sok od limuna.
5. U većoj posudi sjediniti ćureće bijelo meso, leblebiju, crveni luk, zelenu i crvenu papriku. Preliti smjesom od pavlake, pa dodati sjeckani peršun, so i biber po ukusu. Polako promiješati da se dobije ujednačena smjesa.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept