![](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2020/07/gaspaco-paradajz-recept-Getty-600x470.jpg)
Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Priprema:
1. Pečenu piletinu i crvenu papriku isjeći na kockice.
2. Kikiriki krupno samljeti, a marinirane šampinjone isjeći na listove.
3. Tjesteninu i kukuruz šećerac obariti u slanoj vodi, a potom procijediti od suvišne tečnosti.
4. U većoj posudi sjediniti piletinu, papriku, kikiriki, šampinjone, tjesteninu i kukuruz šećerac.
5. Posebno umutiti majonez i pavlaku pa preliti preko sjeckanih sastojaka. Dodati malo karija i mješavinu začina po ukusu te sve zajedno polako promiješati da se dobije ujednačena smjesa.
Izvor: Dobra hrana