Klasična ruska salata: Neizostavni praznični klasik
Klasična ruska salata po originalnoj recepturi ruskog kuhara Oliviera donosi savršeno balansiranu teksturu i okus za svečane i praznične trenutke ...
Sastojci:
Priprema:
1. Pileće bijelo meso obariti u slanoj vodi a zatim ga ocijediti, ostaviti da se ohladi i isjeći na kockice.
2. Mladi špinat očistiti, oprati i isjeći na trake, jabuku i celer oguliti i izrendati na krupno rende.
3. Kolutove ananasa ocijediti od suvišne tečnosti i isjeći na kocke, marinirane šampinjone na listove, a orahe krupno isjeckati.
4. Posebno umutiti pavlaku, sok od limuna, senf i majonez, posoliti po ukusu i promiješati.
5. U većoj posudi sjediniti piletinu, jabuku, celer, ananas, špinat i marinirane šampinjone. Salatu preliti pripremljenom smjesom od majoneza i polako promiješati.
Izvor: Dobra hrana