Veganska salata u tegli
Sastojci:kuhani grašak brokula i kariol naribana svježa mrkva matovilac Preliv bučino ulje bučine sjemenke kumin korijander sok od pol...
Ukoliko ste pravi gurman i volite da se zabavljate u kuhinji kombinovanjem različitih ukusa, danas imamo pravi recept za vas!
Kombinacija slatkog i slanog, daće egzotičan ukus obrok salati, koja će postati vaš omiljeni specijalitet.
Sastojci:
Priprema
Pomiješajte balsamico sirće, maslinovo ulje, limunov sok, senf, javorov sirup i so. Smjesu dobro izmiješajte i podijelite na 2 dijela. Jedan dio iskoristite kako bi marinirali piletinu, a zatim je pustite da odstoji nekih pola sata, kako bi meso upilo marinadu. Zagrijte roštilj, a breskve isjeckajte i premažite marinadom. Redajte ih naizmjenično sa kockicama piletine na štapiće za roštilj. Kada se ražnjići ispeku, skinite breskvu i piletinu sa štapića i stavite ih u tanjir, a zatim im dodajte luk, zelenu salatu, sir i marinadu. Dobro promiješajte i poslužite odmah.
Prijatno!
Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Thinkstock