![Klasična ruska salata: Neizostavni praznični klasik](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2024/12/GettyImages-1151789416-600x470.jpg)
Klasična ruska salata: Neizostavni praznični klasik
Klasična ruska salata po originalnoj recepturi ruskog kuhara Oliviera donosi savršeno balansiranu teksturu i okus za svečane i praznične trenutke ...
Sastojci:
Priprema:
1. Govedinu obariti kako bi omekšala, a zatim je ocijediti od suvišne tečnosti i sitno isjeckati.
2. Crveni luk očistiti i isjeći na rebarca.
3. Kisele krastavce i marinirane šampinjone isjeći na štapiće.
4. Peršun što sitnije isjeckati, pa sjediniti s pavlakom, senfom, uljem, jabukovim sirćetom i začinima po ukusu.
5. U odgovarajućoj posudi sjediniti sjeckanu govedinu, kisele krastavce, crveni luk i marinirane šampinjone. Preliti smjesom od senfa i dobro izmiješati.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept