Goveđa salata

by | 18 Februara, 2014

Clipboard072

Sastojci:

  • 600 g govedine
  • 8 srednjih kiselih krastavaca
  • 2 glavice crvenog luka
  • 200 g mariniranih šampinjona
  • 1 veza peršuna
  • 3 kašike senfa
  • 2 dl pavlake
  • 0,5 dl maslinovog ulja
  • 3 kašike jabukovog sirćeta
  • mješavina začina
  • biber

Priprema:

1. Govedinu obariti kako bi omekšala, a zatim je ocijediti od suvišne tečnosti i sitno isjeckati.
2. Crveni luk očistiti i isjeći na rebarca.
3. Kisele krastavce i marinirane šampinjone isjeći na štapiće.
4. Peršun što sitnije isjeckati, pa sjediniti s pavlakom, senfom, uljem, jabukovim sirćetom i začinima po ukusu.
5. U odgovarajućoj posudi sjediniti sjeckanu govedinu, kisele krastavce, crveni luk i marinirane šampinjone. Preliti smjesom od senfa i dobro izmiješati.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept