Veganska salata u tegli
Sastojci:kuhani grašak brokula i kariol naribana svježa mrkva matovilac Preliv bučino ulje bučine sjemenke kumin korijander sok od pol...
Sastojci:
2 prase (bijeli dio)
250 g praške šunke
100 g dimljene ćuretine
500 g kisele pavlake
200 g majoneze
3 kuhana jajeta
so, biber
vlasac
Priprema:
1. Prasu očistiti, presjeći na četvrtine i tanko isjeckati.
2. Pašku šunku i dimljenu ćuretinu isjeckati na sitne kockice.
3. Jaja očistiti i presjeći po dužoj strani, pa pažljivo izvaditi žumanca i ispasirati ih.
4. U dubljoj posudi umutiti kiselu pavlaku, dodati prasu i suhomesnato, pa sve sjediniti.
5. Začiniti prema ukusu, promiješati i ostaviti na hladnom mjestu da se ohladi.
6. Žumanca sjediniti i začiniti prema ukusu (u jedan dio dodati npr. sjeckani vlasac ili sremuš), pa napuniti dva jajeta (četiri polovine). Preostale dve polovine napuniti paštetom po izboru.
7. Salatu sipati u veću činiju i dekorisati pripremljenim jajima i majonezom, pa poslužiti
IZVOR: POŠALJI RECEPT