![Klasična ruska salata: Neizostavni praznični klasik](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2024/12/GettyImages-1151789416-600x470.jpg)
Klasična ruska salata: Neizostavni praznični klasik
Klasična ruska salata po originalnoj recepturi ruskog kuhara Oliviera donosi savršeno balansiranu teksturu i okus za svečane i praznične trenutke ...
Sastojci:
Priprema:
1. Pileće bijelo meso isjeći na šnicle, začiniti po ukusu i propržiti na vrelom ulju da porumeni. Potom ih izvaditi iz masnoće pa ostaviti da se ohlade i isjeći na kockice.
2. Praziluk i kisele krastavce isjeći na kockice.
3. Krompir obariti neoljušten. Sačekati da se ohladi pa ga oguliti i izrendati na krupno rende.
4. U većoj posudi sjediniti piletinu, praziluk, kisele krastavce, krompir, krupno sjeckani kikiriki i sjemenje suncokreta.
5. Posebno umutiti majonez, pavlaku, senf, sok od pola limuna i začine po ukusu. Pripremljeni umak preliti preko sjeckanih sastojaka i polako promiješati.
Izvor: Dobra hrana