Indijska salata

by | 17 Jula, 2013

Indijska-salata

Sastojci:

  • 200 g majoneza
  • 2 dl pavlake
  • 1 kašičica senfa
  • 50 g kikirikija
  • 5 kiselih krastavaca
  • 50 g sjemenki suncokreta
  • 3 srednja krompira
  • 1/2 limuna
  • mješavina začina, biber

Priprema:

1. Pileće bijelo meso isjeći na šnicle, začiniti po ukusu i propržiti na vrelom ulju da porumeni. Potom ih izvaditi iz masnoće pa ostaviti da se ohlade i isjeći na kockice.
2. Praziluk i kisele krastavce isjeći na kockice.
3. Krompir obariti neoljušten. Sačekati da se ohladi pa ga oguliti i izrendati na krupno rende.
4. U većoj posudi sjediniti piletinu, praziluk, kisele krastavce, krompir, krupno sjeckani kikiriki i sjemenje suncokreta.
5. Posebno umutiti majonez, pavlaku, senf, sok od pola limuna i začine po ukusu. Pripremljeni umak preliti preko sjeckanih sastojaka i polako promiješati.

Izvor: Dobra hrana