Italijanska salata

by | 30 Maja, 2014

salata

Sastojci:

  • 200 g spiralne tjestenine
  • 200 g bebi mozzarelle
  • 150 g mortadele
  • 200 g kečapa
  • 2 paradajza
  • 1 paprika
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 50 g maslina bez koštica
  • origano, sol
  • mješavina začina, papar

Priprema:

1. Tjesteninu obariti u slanoj vodi, procijediti je i poprskati sa malo ulja.
2. Papriku očistiti od sjemena i peteljke, pa je izrezati na tanke štapiće. Paradajz isjeći na kocke, masline i bebi mozzarellu na kolutove, mortadelu na trake.
3. Posebno sjediniti kečap, origano i začine po ukusu.
4. U odgovarajućoj zdjeli sjediniti tjesteninu, mozzarellu, paradajz, papriku i mortadelu. Preliti pripremljenom mješavinom od kečapa i začina, pa polako promiješati.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept