Klasična ruska salata: Neizostavni praznični klasik
Klasična ruska salata po originalnoj recepturi ruskog kuhara Oliviera donosi savršeno balansiranu teksturu i okus za svečane i praznične trenutke ...
Sastojci:
1 veza sremuša
2 struka mladog luka
250 ml milerama
150 ml majoneze
½ limuna (sok)
5 kuhanih jaja
so, biber
Pročitajte i… Znate li koliko je sremuš dobar za zdravlje?
Priprema:
1. Skuhana jaja isjeckati na kockice ili izrendati na krupno rende.
2. Sremuš i mladi crveni luk očistiti, dobro oprati, ocijediti od viška vode i isjeckati. Par pupoljaka sremuša ostaviti za dekoraciju.
3. U široj posudi pomiješati mileram i majonez, dodati jaja i luk, začiniti prema ukusu i promiješati. Zatim, salatu prekriti, pa ostaviti da se dobro ohladi, u frižideru.
4. Pripremljenu salatu oblikovati po želji i dekorisati listovima sremuša i kuhanim jajima, pa servirati.
IZVOR: POŠALJI RECEPT