Veganska salata u tegli
Sastojci:kuhani grašak brokula i kariol naribana svježa mrkva matovilac Preliv bučino ulje bučine sjemenke kumin korijander sok od pol...
Sastojci:
Priprema:
1. Krompir dobro oprati pa zajedno sa ljuskom kuhati dok ne omekša. Potom ga izvaditi iz tečnosti, ostaviti da se ohladi i izrendati na krupno rende.
2. Jaja takođe obariti te ih oljuštiti i isjeći na kockice.
3. Praziluk, rotkvice i suhi vrat isjeći na kockice, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
4. Posebno umutiti pavlaku, majonez, jogurt i začine po ukusu.
5. U odgovarajućoj posudi sjediniti krompir, praziluk, jaja, suhi vrat, kačkavalj i rotkvice. Preliti pripremljenim umakom od majoneza i polako promiješati da se dobije ujednačena smjesa.
6. Pripremljenu salatu staviti u frižider da se ohladi.
Izvor: Dobra hrana