![Klasična ruska salata: Neizostavni praznični klasik](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2024/12/GettyImages-1151789416-600x470.jpg)
Klasična ruska salata: Neizostavni praznični klasik
Klasična ruska salata po originalnoj recepturi ruskog kuhara Oliviera donosi savršeno balansiranu teksturu i okus za svečane i praznične trenutke ...
Sastojci:
Priprema:
1. Krompir zajedno s ljuskom obariti. Potom ga ocijediti od suvišne tečnosti i ostaviti da se ohladi te ga oguliti i isjeći na krupnije kocke.
2. Zelene i crne masline bez koštica isjeći na kolutove, mladi luk na kockice, a šeri paradajz na četvrtine.
3. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocijediti od suvišne masnoće.
4. U većoj posudi sjediniti krompir, crne i zelene masline, mladi luk, šeri paradajz i tunjevinu.
5. Posuti mirođijom, preliti maslinovim uljem i dodati začine po ukusu pa polako promiješati varjačom. Pripremljenu salatu prije služenja rashladiti u frižideru.
Izvor: Dobra hrana