Klasična ruska salata: Neizostavni praznični klasik
Klasična ruska salata po originalnoj recepturi ruskog kuhara Oliviera donosi savršeno balansiranu teksturu i okus za svečane i praznične trenutke ...
Sastojci:
Priprema:
1. Krompir dobro oprati pa ga sa ljuskom obariti.
2. Obareni krompir ostaviti da se ohladi, a zatim oguliti i izrendati na krupno rende.
3. Kukuruz šećerac obariti u slanoj vodi i ocijediti ga od suvišne tečnosti.
4. Susam kratko propržiti u suhom teflonskom tiganju.
5. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocijediti od suvišne tečnosti, a kisele krastavce isjeći na kockice.
6. Posebno umutiti majonez, pavlaku, sok od limuna i začine po ukusu.
7. U odgovarajućoj posudi sjediniti kukuruz, krompir, kisele krastavce, tunjevinu i susam. Preliti pripremljenom smjesom od majoneza i pavlake pa polako promiješati.
Izvor: Dobra hrana